BASTONERS DE MATARÓ

La comarca del Maresme, encara que no ho sembli, havia gaudit d’una activitat bastonera notable. En conèixer l’existència, a principis del segle XX, d’un grup de bastoners a la nostra ciutat, ens hi vam llençar: cap a fer bastons falta gent! Així, el 9 de setembre de 1990, agafant el seu relleu,  vam sortir al carrer els Bastoners de Mataró.
Els Bastoners de Mataró formem part de l’Entitat Folklòrica Catalana de Mataró i podem actuar com a grup independent o formant part de les actuacions dels Dansaires d’Iluro.
La base del nostre repertori surt de les trobades, durant l’any 1989, amb antics bastoners com el Sr. Travessa de Mataró, i també amb gent gran de Canet que n’havia ballat. Gràcies als Dansaires d’Iluro, i el que aleshores era el seu director, en Pompili Massa, es van poder recuperar els balls propis de Mataró. Abans de la presentació en públic, es va buscar el vestuari més adequat. L’acompanyament musical havia de ser amb flabiol i tamborí. En les primeres sortides ens acompanyava el grup “Els Garrofers”. L’ideal, però,  era tenir música pròpia, i alguns dansaires van aprendre a tocar el flabiol. En aquests moments tenim la sort de poder comptar amb un grup de músics que formen part de l’Entitat i que també fan ballar els Cavallets de Mataró en les seves sortides.
 
Hem estat a les festes de molts veïnats de la nostra Ciutat, en festes majors d’altres poblacions, però una de les sortides que esperem amb més interès és la Trobada Nacional que cada any es fa en una població diferent. S’hi poden veure colles d’arreu Catalunya, i fàcilment s’hi poden arribar a reunir més d’un miler de bastoners.


Veure vídeos


Segueix-nos a Facebook:Cap comentari: